/ БГНЕС
Специализираният наказателен съд реши да разгледа мярката за неотклонение на Стайко Стайков при закрити врата. Причината е постъпила молба на адвокатите на обвиняемия, заради това, че ще бъдат изнесени данни за здравословното състояние на Стайков.
 
Синът на бизнесмена Миню Стайков е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща си, занимаваща се с пране на пари, данъчни престъпления и разпространение на нелегални цигари. На Стайко Стайков е повдигнато и ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

Повдигнаха ново обвинение на Стайко Стайков
 
Прокуратурата иска от съда да остави Стайков за постоянно в ареста. Той не се намираше в залата, когато започна заседанието, в присъствието на медиите. Адвокатите поискаха от съда време да се запознаят с новите материали по делото.
 
Стайко Стайков преди дни беше приет в болница "Пирогов" с наранявания, по-късно беше преместен в МВР болница и задържан за 72 часа. От септември досега той се издирваше в цялата страна и чрез Интерпол. За него беше издадена и Европейска заповед за арест. Пред полицаите Стайков заявил, че е бил отвлечен. Тази версия все още се разследва от органите на реда.

Синът на бизнесмена Миню Стайков е намерен пребит и е приет в болница
 
Пред медиите днес наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев заяви, че има събрани достатъчни доказателства срещу Стайков. Той допълни, че ще бъде поискано от съда да назначи петорна съдебно-медицинска експертиза и ядрено магнитен резонанс на обвиняемия, за да се прецени дали може да пребивава в условията на арест. И каза, че до момента не са били предоставени документи за здравословното му състояние, но се твърдяло, че има сериозно заболяване.
 
Прокурор Кънев отказа да коментира дали срещу него и следователя по делото е имало отправени заплахи за живота.
БТА