Свинаров: Трябва да изслушаме Илиев
Свинаров: Трябва да изслушаме Илиев / снимка: Sofia Photo Agency

Задържането на бившия секретар на МВР Илия Илиев не е никаква пречка той да бъде изслушан от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Това каза депутатът от БНД и член комисията Николай Свинаров, предаде БГНЕС.

България е парламентарна република и комисията е поканила четирима души, сред които и генерал Илиев и се надявам той да бъде осигурен, допълни Свинаров.

Според предварителния дневен ред на парламентарната вътрешна комисия арестуваният снощи бивш главен секретар на МВР трябваше да бъде изслушан във връзка с наркотрафика.

Свинаров смята, че всички скандали в МВР са свързани с механизма на работа. Той изрази надежда, че нещата в ДАНС и прокуратурата ще бъдат решени в максимално кратки срокове. По повод обявеното преди дни от вътрешния министър Румен Петков, че е имал срещи с разработвани лица Владимир Дончев от БНД коментира, че министърът е политическо лице и в задълженията му не влиза извършване на оперативна дейност.

Междувременно Борислав Ралчев от БНД поиска в пленарна зала да бъде изслушан премиерът Сергей Станишев заради последните скандали около вътрешното министерство. Искането му бе отхвърлено.