Арестуван е бившият главен секретар на МВР Илия Илиев
Арестуван е бившият главен секретар на МВР Илия Илиев / снимка: Sofia Photo Agency

Бившият главен секретар на МВР главен комисар Илия Илиев беше арестуван по обвинение за превишаване на власт и злоупотреба със служебно положение, научи Дарик.

Новината за ареста на Илия Илиев все още не е потвърдена официално от никого от ръководството на Министерството на вътрешните работи. Илиев е бил арестуван по искане на Военнo-окръжната прокуратура.

Според неофициална информация Илия Илиев е арестуван около 17.30 часа във втроник. Непотвърдена информация сочи, че той е бил човекът, който е разрешил използването на специални разузнавателни средства за подслушване на бившия заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов, който бе задържан на 17 март.

Илия Илиев подаде оставка в края на 2007 година след като съобщи, че е бил подведен да подпише оперативна комбинация за издаване на български паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович.

В началото на 2008 година обаче Илиев съобщи, че в крайна сметка операцията е довела до успех, като при нея са били задържани голямо количество наркотици и самият сърбин Будимир Куйович. По-късно от ръководството на МВР опровергаха тези твърдения на главния секретар.