Капитанът на Лудогорец и националния отбор по футбол Светослав Дяков
Капитанът на Лудогорец и националния отбор по футбол Светослав Дяков / БГНЕС, архив
Името на капитана на Лудогорец и националния отбор на България Светослав Дяков бе забъркано в скандал. Футболистът на втородивизионния Оборище Панагюрище Ели Маркес твърди, че е бил обиждан на расистка основа от Дяков на мача между Оборище и Лудогорец-2. Дяков категорично отрече обвиненията в расизъм на Маркес и заподозря атака срещу него и клуба.
 
Ветеранът на Оборище Панагюрище Ели Маркес обвини Дяков, че го е наричал с думи като "мангал" и "маймуна" по време на мач срещу втория тим на Лудогорец.
 
От Gong.bg Ели Маркес: Никога не са ме обиждали така

"Аз знам че има хора, които не ме харесват, но до сега никога не ми се е случвало някой да ме обиди така, без аз да съм го провокирал по никакъв начин", твърди Маркес, който е носил екипите на десет родни отбора, сред които Беласица, ЦСКА, Черно море, Славия и други. "Живея в България, плащам данъци тук, семейството ми е тук и не мисля, че заслужавам такова отношение. Няма значение кой какъв е, от къде идва, преди всичко сме хора и трябва да се уважаваме както на терена, така и извън него", казва Маркес.

От Gong.bg: Дяков: Чрез атаката срещу мен атакуват клуба

От своя страна Светослав Дяков изрази изумлението си пред NOVA и нарече обвиненията на Маркес "смехотворни". "Наистина задържах топката и той започна да ме псува и обижда. Със сигурност не съм му останал длъжен, но да ме обвинява в расизъм е меко казано смехотворно. Не деля хората по цвета на кожата им. Малко е слабо това изказване според мен на господина", каза още Светослав Дяков. "Не вярвам в конспирации, но това наистина ме шокира", допълни той. Дяков напомни, че Лудогорец е на върха и по думите му отвсякъде се стремят да го атакуват. "Чрез атаката срещу мен атакуват и клуба", смята капитанът на отбора.
gong.bg