Стопанката на убитото от дете куче възмутена от агресията
Стопанката на убитото от дете куче възмутена от агресията / DarikNews.bg, Лалка Димитрова

Собственичката на убитото от дете куче оплаква любимеца си. Тя се възмущава от жестокостта, проявена от 11-годишното момче.

„Все едно детето ми отнеха. Фокси беше част от семейството ми. Толкова умно, толкова предано куче", ридае 68-годишната Райна Цветкова от Ветрен, чиято болонка Фокси бе убита от 11-годишното момче.

Детето стреляло по кучето към 19.00 часа в неделя близо до училище "Христо Ботев". По това време в двора на школото играели футбол тридесетина деца.

11-годишно дете в Бургас уби куче с въздушна пушка

Мирослав се ядосал, защото кучето на съседката му влязло в двора на семейната им къща. Малчуганите чули предсмъртен вой на болонката, видели как четириногото се промъква през оградата на къщата и излиза навън, влачило се около пет метра и издъхнало пред очите им.

Мъж уби с нож кучето си на кръстовище в Перущица

Стрелецът е произвел изстрела почти от упор. По-късно полицаите открили пушката в гаража на къщата им. Оръжието е собственост на бащата на момчето. „Кучето вече беше остаряло, даже зъбките му бяха изпадали и му правих попара. От старост щеше да умре. Мнозина ще кажат: Животно е застреляно, не човек. И ще се успокоят. Но проблемът е друг. И той е цялата жестокост, с която това дете е действало. Не мога да си го обясня", плаче Райна.

Други новини от Бургас