/ / Thinkstock/Getty Images
Съдът очаквано остави за постоянно в ареста Стефан Станев, обвинен в жестокото убийство на 29-годишната си приятелка. Според съда предвид жестокостта на деянието Станев представлява завишена обществена опасност и може да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокатът му не пледира за по-лека мярка, а най-вероятно няма да обжалва и днешното решение. Самият Станев пък рецитира в своя защита стихове на Ботев.
 
Полицията разкри жестоко убийство на жена в столицата

29-годишната Виола Николова бе открита жестоко убита в апартамента на Стефан Станев преди няколко дни. По информация на съда смъртта й е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, получена след многократни удари по главата с метален стик за голф, както и множество порезни и прободни рани с нож по лицето, шията и гърба. Жителите на съседния апартамент са съобщили пред разследващите, че между 5 и 6 часа сутринта са чули удари, викове и женски писъци у съседите.
 
Подробности за жестокото убийство в София

Един от основните свидетели по делото е приятелка на Станев – Невена Петкова. След убийството, по негово желание тя посетила апартамента, където той й показал трупа, ножовете и й казал, че извършил убийството заради изневяра. След като успяла да напусне апартамента Петкова и приятелят й се свързали повторно със Станев и го призовали да се предаде сам в полицията. Той отвърнал, че щял да го направи, но след като се видел с дъщеря си, която има от предишен брак. В крайна сметка на следващия ден Петкова и приятелят й подали сигнал в полицията, а Станев бил обявен за издирване.

Полицаи с години стаж потресени от убийството на жена в София

По това време обаче той вече пътувал с автомобил към морето. По пътя качил момче и момиче на стоп. В района на Ямбол ги свалил от колата, нанесъл побой на момчето и откраднал портфейла му. Няколко часа по-късно Станев е задържан от полицията в заведение в Созопол. Взетата му алкохолна проба е била отрицателна. В кръвта му обаче са намерени следи от четири вида наркотици – кокаин, марихуана, амфетамини и екстази. Освен в него, амфетамини са намерени и в апартамента му. Иззети са още двата ножа, метални боксове и револвер. Според адвоката му Ивайло Юруков, Станев е страдал от различни зависимости през годините и е имал някои психични проблеми.

Задържаният за жестокото убийство в София не съжалява

Според първоначалното становище на съда обаче е осъзнавал действията си в момента на убийството. Според адвоката му все още не е ясно дали ще обжалва днешното решение на съда и дали изобщо ще пледира за невинност. Ако бъде признат за виновен го очакват между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.