Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов
Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов / БГНЕС, архив
Задържаният заради убийството на млада жена в София 29-годишен мъж не съжалява, заяви директорът на СДВР Ивайло Иванов.

Жестокото престъпление е извършено в петък вечерта с метален прът и нож. Убитата жена е била приятелка на задържания. Вероятният мотив е ревност. Има данни, че мъжът е злоупотребявал с наркотични вещества и се е лекувал от наркотична зависимост. Двамата са живеели заедно от 2-3 месеца.

Полицията разкри жестоко убийство на жена в столицата

Обвиняемият е нанесъл множество удари с метален прът и е душил жертвата. Самият той е споделил пред органите на реда, че е забил нож във врата й, "за да спре страданията" на приятелката си.

Подробности за жестокото убийство в София

По-късно обвиняемият се обадил на своя приятелка, разказал за случилото се и й показал тялото, което още било в апартамента. Тя заедно със своя приятел се опитали да убедят мъжа да се прибере, но не успели и после подали сигнал в полицията. Той искал да отиде на парти и да се види с дъщеря си от друг брак.

Полицаи с години стаж потресени от убийството на жена в София

Същата вечер обвиняемият тръгнал към морето. По пътя е качил в колата момче и момиче. При село Зимница рано сутринта в събота спрял колата под претекст, че трябва да иде до тоалетната, извадил бокс, свалил момчето от колата и му нанесъл удари, довели до средна телесна повреда. Момичето успяло да избяга.
БТА