София прайд
София прайд / БГНЕС
Чрез DMS кампания организаторите на „София прайд“ набират средства за провеждането на шествието през 2017 година и съпътстващите го събития - арт седмица и филмов фестивал.

Те се обръщат с призив към всички, които се чувстват съпричастни на каузата за равноправие, да помогнат за финансовото обезпечаване на планираните събития.

Всеки желаещ може да дари 1 лев чрез SMS с текст DMS SOFIAPRIDE (текст на латиница с главни букви) на единния дарителски номер 17 777. За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1.20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. Месечно.

Кампанията чрез DMS цели да улесни желаещите да помогнат на шествието за равни права, като дарения могат да се правят и чрез Facebook страницата на „София прайд“, посочват от организаторите.

Цветове и веселие на "София прайд"

"София прайд" се организира изцяло от доброволчески комитет и целият бюджет се набира чрез дарения – на организации и на отделни граждани.

Десетото мирно шествие на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората "София прайд" ще се проведе на 10 юни. Темата на прайда е „Да прогоним предразсъдъците“.

София прайд
netinfo