/ БГНЕС
От „Пирогов“ отхвърлиха твърденията, че са диагностицирали Стайко Стайков. В позиция на болницата, разпространена до медиите, се посочва, че Стайков е бил диагностициран и освободен от ареста от специалисти и от лечебно заведение, които нямат нищо общо с „Пирогов”.

Стайко Стайков остава под „домашен арест”

По повод публикации, поставящи под съмнение професионалната обективност на екипа на болницата, при изготвянето на медицинска екпертиза на лица, които са публично известни, от лечебното заведение заявяват:

„1. Г-н Стайко Стайков е бил диагностициран и освободен от ареста от специалисти и от лечебно заведение, които нямат нищо общо с болница „Пирогов”.
2. Лекарите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” често са търсени като експерти по съдебни дела поради високия си професионализъм, компетентност и опит, особени при тежки и комплицирани случаи.

Ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ЕАД категорично отхвърля правените в подобни материали внушения и намира за напълно неприемливо имената на водещи специалисти от лечебното заведение да бъдат замесени в такива инсинуации.“

Синът на бизнесмена Миню Стайков е намерен пребит и е приет в болница

„Такива публикации са лъжа, която цели манипулиране на общественото мнение, създаване на негативни нагласи към лекарското съсловие и общо недоверие в институциите.
"Пирогов" и специалистите, които работят в болницата, винаги са били и ще бъдат сред важните стълбове на системата на здравеопазване и ще продължат да изпълняват отговорно професиналните си задължения.“, посочват от лечебното заведение.