Справедливост от Темида очакват в Катуница
Справедливост от Темида очакват в Катуница / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, архив
Бащата на Ангел Атанас Петров
49243
Бащата на Ангел Атанас Петров
Лелята на убития Ангел Иванка Петрова
Приятелката на Ангел Радост
Вуйчото на Ангел Веселин Христов
Справедливост от Темида очакват в Катуница
  • Бащата на Ангел Атанас Петров
  • Лелята на убития Ангел Иванка Петрова
  • Приятелката на Ангел Радост
  • Вуйчото на Ангел Веселин Христов
  • Справедливост от Темида очакват в Катуница

Четири месеца след убийството на Ангел и смъртта на Павел от Катуница, съдът дава ход на две дела. До няколко дни тръгва делото срещу убиеца на 19-годишния Ангел -Симеон Йосифов. Това е 55-годишният шофьор, който го прегази и уби на 23 септември вечерта в Катуница. Делото срещу Кирил-Рашков е на 23 януари. На цар Киро са му повдигнати обвинения за закани за убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова.

На 22 декември съдът остави Кирил Рашков в ареста, въпреки оплакванията му, че е с влошено здравословно състояние. Представена бе тройна медицинска експертиза. Магистратите обаче решиха, че остава опасността Рашков да се укрие или да извърши друго престъпление. Тогава адвокатът му Хари Харалампиев заяви, че решението на съда и мнението на експертите, изготвили експертизата са под влияние на общественото мнение. В понеделник предстоят разпити на петима свидетели.

Лелята и настойница на убития Ангел - Иванка Петрова, не вярва в правосъдието. „Не вярвам и не очаквам нищо от правосъдието. Смятам, че престъпниците и представителите на държавата са едно и също”, каза тя.

Бащата на Ангел - Атанас Петров, очаква справедлива присъда за убиеца на сина си. 19-годишната Радост се надява този, който посегна на живота на приятелят й да понесе възможно най-тежкото наказание.

Справедливост от съда очаква вуйчото на Ангел - Веселин Христов, по чиято жалба за закани за убийство Кирил Рашков е в ареста от септември миналата година. „Очаквам адекватна присъда за Симеон Йосифов, но за Кирил Рашков  и приближените му не мога да бъда сигурен дали компетентните органи ще намерят сили да се преборят с тях. Много силно вярвам, че това ще е така. За мен Кирил Рашков и фамилията му са проблем за България, не проблем за Катуница”, коментира пред Дарик Христов.

Жителите на Катуница отправиха благодарствено писмо към всички, които са съпричастни. В него те благодарят на всички българи за моралната подкрепа и човешкото отношение към трагедията в село Катуница през изминалите месеци. „Всички обичаме България и нека се държим до последно. Няма по-тежко изпитание от това, което получихме ние-боли ни и това е болка, която не можем да преодолеем”, се казва в благодарственото писмо. Освен на футболните фенове, студентските съвети, медиите, жителите на Катуница благодарят и на Мирослав Зашев и Николай Босаков, които написаха песента „Сълзи в снега”.