Спират спорния строеж в „Младост“
Спират спорния строеж в „Младост“ / снимка: БГНЕС, архив

След поредните протести срещу застрояването на зелени площи в столичния квартал „Младост", главният архитект на София Здравко Здравков извърши проверка на строителните книжа.

Пореден протест срещу строеж върху зелена площ в "Младост"

Оказва се, че районната администрация е допуснала грешки при обявяването на разрешение за строеж до блок 70 в жк „Младост 1". Поради това разрешителното не е влязло в сила и не могат да бъдат извършвани строителни дейност, уточниха от „Московска 33".

Жители на "Младост" на нощно дежурство срещу застрояване

Жители на "Младост" излязоха на 15 ноември за пореден път на протест срещу застрояването на зелени площи в столичния квартал. Недоволството им бе заради строителна техника и огражденията, които се появиха в градинката до блок 70.

Пред Дарик един от недоволните жители на квартала Лъчезар Болчев заяви, че гражданите няма да пуснат багерите да работят. По думите му в зеленото пространство се планира да се построи блок, въпреки първоначалните нагласи за детска площадка.

Новоизбраният кмет на "Младост" Десислава Иванчева написа в социалната мрежа, че подкрепя протеста и такъв е задължително да има.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също използва Facebook, за да коментира, че започването на строителство при бл. 70 в "Младост 1", в момент, в който има новоизбран кмет, който обаче още не е встъпил в длъжност, е безпардонно и недопустимо.