Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / БГНЕС
13 нощни клуба в столицата и в три областни града са проверени в рамките на специализирана операция срещу наркоразпространението

Действията са реализирани в нощта 22 срещу 23 октомври на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна. Операцията е разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е проведена под методическото ръководство на сектор "Наркотици" на Главна дирекция "Национална полиция".

Колко точни са тестовете за наркотици (ВИДЕО)

В хода на специализираната операция са проверени 13 питейни заведения, нощни и увеселителни клубове, за които е придобита информация, че в тях се употребяват и/или разпространяват наркотични вещества. В района на заведенията е предприет и контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По време на полицейските действия е извършена проверка на 186 човека. Зза 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент. Задържани са общо 14 човека, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване.  Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 - по ЗМВР и 4 - констативни). Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества.
 
МВР