Социологът Първан Симеонов сподели очакванията си премиерът Бойко Борисов да продължи да балансира. „Той самият разказва за себе си като балансьор. Тази роля му се услажда и той ще продължи с нея", коментира пред Нова телевизия Симеонов.

Според него по-малка е вероятността Бойко Борисов да е кандидатът за президент на ГЕРБ. „Той има доста личности, които може да използва", коментира социологът.

Борисов: ГЕРБ има петима за президент

„Каквото прави ГЕРБ винаги е по пътя на най-малкото съпротивление. На миналите президентски избори, Борисов взе най-рейтинговия си играч. Аз не съм забелязал до този момент Борисов да има сложен и добре структуриран план в няколко стъпки, той не е стратег, той е много добър и инстинктивен тактик ", подчерта Първан Симеонов.

Симеон Николов: Речта на Доган сваля маски

„От днешна гледна точка, ако в ДПС се очертават три фигури -на Делян Пеевски и Ахмед Доган и на Лютви Местан, като че ли от едната страна останаха първите две. Не ми се струва, че ДПС и Бойко Борисов някога са имали особено остър тон едни към други. Настоящата ситуация в ДПС дава доста добри шансове на формациите в патриотичната ниша", коментира още той.

ДПС: Не спираме да се развиваме и обновяваме

2016-а година ще бъде в пъти по-интересна от 2015-а година, сигурен е в заключение Първан Симеонов.

Източник: Novanews.bg