Македонският държавен инспекторат по транспорт не може да открие собствениците на туристическата агенция "Беса транс", чийто автобус катастрофира на АМ "Струма" на 23-ти ноември. При инцидента загинаха 44 души, а други 7 бяха ранени.

Директорът на инспектората Руфет Хусеини съобщи, че техни служители са посетили офисите на "Беса транс" в Скопие и Тетово, но те са били затворени, а на посочените телефони никой не отговаря.

Отнеха лиценза на „Беса транс“

"Офисите са затворени. Никой не вдига на посочените телефони. Ние не сме в състояние да извършим извънредна проверка на компанията", каза той пред МИА.

След трагедията министерството на транспорта и съобщенията отне лиценза на "Беса транс", защото се оказа, че катастрофиралият автобус не е имал разрешително за извършване на международен превоз.

Първият, видял ужаса на „Струма“: Пламъците бяха огромни, оцелелите плачеха (ВИДЕО)

По-късно стана ясно, че автобусът не е преминал и през задължителната митническа порверка на излизане от РСМ на ГКПП Деве Баир /Гюешево от българска страна, бел.ред./. Според директора на митническата администрация в Скопие Славица Кутиров това е станало, "защото системата работела бавно".

БГНЕС