/ Thinkstock/Getty Images
Днес от югозапад валежите ще спират, а облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево.

В Североизточна България почти през целия ден ще превалява сняг, а по Черноморието - дъжд. Вятърът ще е от запад-северозапад, в Източна България умерен, временно и силен. Максималните температури ще са в широки граници: от 3 градуса в североизточните до 15-16 градуса в крайните южни райони.

Какво ще е времето през март?

НИМХ-БАН

Жълт код за сняг и виелици е обявен за 20 март, вторник за пет области в североизточната част на страната. Предупреждението е в сила за областите Русе, Силистра, Разград, Търговище и Шумен. Синоптиците прогнозират, че в тези области ще вали сняг, ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър и ще има снежни виелици.

Жълт код е в сила и за крайбрежните зони на Добрич и Варна. Следобед в тези райони вятърът ще духа от запад-северозапад, като рязко ще се увеличава до пориви от 20 м/сек. Вечерта вятърът ще утихне.

Мъж спаси от премръзване щъркели и ги приюти в дома си (СНИМКИ/ВИДЕО)

дъжд
ThinkStock/Getty Images

В планините ще преобладава облачно време, на много места с валежи от сняг, под около 1200 м - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа силен, по билата бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

Настъпва астрономическата пролет

Над Черноморието ще има значителна облачност, с валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg