Смъртта на Емин е настъпила между 14 и 16 часа в петък
Смъртта на Емин е настъпила между 14 и 16 часа в петък / снимка: БГНЕС

Смъртта на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Емин е настъпила между 14 и 16 часа в петък миналата седмица. Това стана ясно от думите на директора на Център "Съдебна медицина" към Александровска болница доц. Станислав Христов пред Нова телевизия. Това на практика означава, че половин час след разговора на Емин със земеделския министър Валери Цветанов е настъпила смъртта.

Тялото на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган е открито на входа на банята в имота на ул. „Стар беловодски път“ в столичния квартал „Бояна. Доц. Христов се позова на данни от съдебния лекар, който е бил на мястото на инцидента в петък. Към 20 часа е извършен оглед.

В момента се води полицейско дознание. При аутопсията на Ахмед Емин не е присъствал представител на Националното следствие. Доц. Христов допълни, че окончателно становище как точно е настъпила смъртта ще бъде дадено след като приключат следствените действия. Смъртта на Ахмед Емин е настъпила след огнестрелна рано в дясното слепоочие.

Директорът на „Съдебна медицина“ не пожела да отговори на въпроса дали са взети натривки от ръцете на лидера на ДПС Ахмед Доган.