/ БГНЕС

Министерският съвет прие решение, с което освобождава Петър Горновски от длъжността председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Правителственото решение е следствие от желанието на Горновски да напусне поста, съобщават от МС.

Час по-късно в официална своя позиция Горновски оповести до медиите, че не е подавал заявление за напускане на поста.

Разследват незаконно експлоатиране на инсталация с амоняк в ловешко предприятие

"На 12.10.2022г. в 15:45ч. научих от медиите, че съм освободен по собствено желание от длъжността председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, което противоречи изцяло с истината. Не съм подавал заявление за освобождаване от длъжност до Министерски съвет", пише в съобщението, подписано от инж. Петър Горновски, председател до днес на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.


Малко по-късно от правителствената пресслужба обявиха, че е била допусната техническа грешка. "Уточняваме, че г-н Горновски е освободен по предложение на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов", обясниха от МС.

На длъжността председател на ДАМТН е назначен Евгени Симеонов, който до настоящия момент е бил заместник-председател на Агенцията.

ДАМТН с проверка за безопасността на асансьорите в жилищни сгради във Видин

Симеонов притежава богат професионален опит и необходимите управленски умения, познава устройството и функциите на държавната администрация, както и административните и законодателните процедури в областите от компетентността на ДАМТН.

МС