Главният секретар на МВР Петър Тодоров ще бъде сменен. Това обяви премиерът Денков след срещата в Министерския съвет със службите и силовото министерство. Причината - вътрешният министър няма доверие в Тодоров и между тях липсва координация.

Към момента няма яснота кой ще го замести на поста.

Главният секретар на МВР с първи коментар за убийството на Алексей Петров

"Част от дискусията днес показа, че има и вътрешен проблем в МВР. Има няколко групи факти, които сочат, че има проблем с организацията във ведомството. Те са свързани с дейността на главния секретар. На практика министърът не работи с него, защото му няма доверие и смята, че има проблеми, които са възникнали преди в длъжност да встъпи този екип на МВР", обясни министър-председателят.

Денков обясни, че на всички срещи до момента при отсъствие на министъра е бил викан заместник-главния секретар, а не Петър Тодоров каквато е практиката.

Министър Стоянов: Рокадите в МВР не са по политически причини

"По всички тези причини помолих вътрешния министър да не търпи повече тази ситуация и да изготви доклад с искане за смяна на Петър Тодоров и въпросният доклад да бъде внесен в МС, гласуван в сряда и изпратен към президентството", заяви още Николай Денков.

Очаквайте още подробности.