През нощта в цялата страна явленията ще затихнат и облачността ще намалее до незначителна. В сутрешните часове на места в котловините и около реките ще се образува краткотрайна мъгла, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Във вторник ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Източна и Южна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София около 25°. Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 26°-27°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите два дни времето ще е предимно слънчево, с по-значителни увеличения на купестата облачност в следобедните часове, но само на отделни места, с по-голяма вероятност в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще отслабне и отново ще стане от североизток. Температурите ще са с градус-два по-ниски, към петък отново ще се повишат и максималните ще са между 26° и 31°. 
БТА