След убийството на един от „Наглите”, пледоариите по делото започват отново
След убийството на един от „Наглите”, пледоариите по делото започват отново / снимка: Sofia Photo Agency, архив
След убийството на един от „Наглите”, пледоариите по делото започват отново
51745
След убийството на един от „Наглите”, пледоариите по делото започват отново
  • След убийството на един от „Наглите”, пледоариите по делото започват отново

Софийският градски съд отново стартира пледоариите по делото срещу групата, обвинена в извършването на знаковите отвличания у нас през последните години, по-известна като „Наглите”. Причината е в смъртта на един от подсъдимите Кирил Кирилов-Шкафа, който беше разстрелян в събота вечер в столичния квартал „Младост”.

През последната седмица Кирил Кирилов се притеснявал, че е следен от един и същ черен джип. Адвокатът му Йолинка Станева посочи, че първоначално той си мислел, че е следен от полицаи, защото наскоро бил освободен от затвора след излежана присъда. След време обаче осъзнал, че наблюдаващите го на външен вид и поведение са различни от полицаи. По думите на Станева Кирилов виждал едни и същи хора по няколко пъти на ден и мислел, че идеята била той да бъде сплашен.

Според адвоката подсъдимият е нямал намерение да става свидетел по делото, а в обясненията си посочвал, че няма нищо общо с отвличанията.

Прокуратурата поиска същите наказания, за които настоя и миналата седмица. Те са между 8 и 15 години затвор за отделните подсъдими, общо 153 години. Всички от групата са обвинени за извършени 11 отвличания.