Директорът на "МБАЛ Пазарджик" Васил Вълчев отстрани лекаря, поставял стентове на здрави хора.  Д-р Петър Лазов е премахнат от длъжност до приключването на проверките на всички контролни органи, научи NOVA.

Лекарят, поставял стентове на здрави хора, е взимал 57 000 лв. на месец (ВИДЕО)

При доказване на вина и нарушения ще бъдат предприети най-строги мерки и уволнение. Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани специалисти в отделението. 

Вътрешна проверка в МБАЛ Пазарджик заради лекаря, поставял стентове на здрави хора

След разследването на NOVA за дейността на д-р Петър Лазов се извършва вътрешна проверка, съдействие се оказва още от страна на прокуратурата и Медицински одит.

"През април 2017 година имах високо кръвно налягане и реших да потърся кардиолог, за да направи изследвания. Попаднах на д-р Лазов. Той ме попита дали имам болки в гърдите, аз му отговорих, че нямам болки. Пита ме дали се изпотявам, аз му казах, че не се изпотявам. Тогава ми каза, че трябва да се направи коронарография. На следващия ден ми направи такава и  без да ме пита ми е сложил накриво стент.  7-8 пъти се опита. Той направи още 1-2 проби, а след това каза, че не могат да станат нещата, защото кръвоносните съдове били много широки. Аз бях в стресово положение. След това ми каза, че ще ме пратят на байпас в София, в частна болница”, разказа възрастен мъж, потърпевш от действията на пазардишкия хирург пред NOVA.
NOVA