/ Снимка: Георги Димитров
Корнелия Нинова не е в ситуация да се изявява като обединителен център на левицата, най-малкото заради катастрофалния резултат на Социалистическата партия под нейно ръководство – минус 700 хиляди гласа за пет години, четири пъти спад в доверието.

Така Мая Манолова коментира призива на лидера на БСП отцепниците от БСП да се върнат в партията.

Нинова към отцепници от партията: Върнете се в БСП, за да търсим обединение

"Освен това и самата Нинова, и представители на ръководството на БСП, са поканени на днешното събиране", съобщи лидерът на  "Изправи се.БГ" по повод кръглата маса, в което участие ще вземат лидери на леви партии с цел осъществяване на единен ляв блок.

"Има много тревожни тенденции, свързани със спада да доверието в левицата, така че имаме проблеми, по-големи от това да мислим за оцеляването на Нинова", отбеляза тя.

По думите на Манолова от БСП са добре дошли с грижа, с идеи, с каузи да направим всичко, което е възможно, за да върнем доверието в левите партии в левицата сред българските граждани, но смирено и без лицемерие.

Свиленски към Манолова: Вие бяхте омбудсман на Борисов, избрана с неговите гласове

"Разговорът днес ще бъде честен, открит. Няма да спестим нищо за състоянието на левицата и ще погледнем с надежда напред, тъй като имаме план, имаме стъпки, имаме хората, имаме ресурса и сме готови да извървим този път заради България и заради българските граждани", подчерта Манолова.

Тя определи като "позорно поведение" искането на Корнелия Нинова за връщането на хартиените бюлетини. "Вкарването на БСП в общ впряг с ГЕРБ и ДПС е предателство към честните избори и към демокрацията", категорична е Манолова. Според нея може би на Нинова е обещан някакъв електорален бонус. "Машините, електронното гласуване, свалянето на Борисов – това бяха исканията на хората от протестите и всяко отстъпление от това пришива партията й към статуквото", каза още тя.

На въпроса дали потвърждава, че няма да се върне в БСП, Мая Манолова отговори: "Днес тук очаквам да сложим началото на нов ляв субект, единен субект, ляв блок, който да издигне общи кандидати на предстоящите местни избори и на вече неизбежните парламентарни избори."

Тя заяви, че левицата трябва да има единна и силна кандидатура за кмет на София. "Ще се борим за голяма група в следващия парламент с или без БСП на Нинова", заключи Манолова.
БГНЕС