Почистват сградата на Европейската комисия (ЕК) В София, след като вчера участници в протест под надслов "Поход за мир" заляха с червена боя сградата.

Булфото

Част от участниците са били привърженици на „Възраждане“. След инцидента последва вълна от реакции. 

Булфото

"Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София", написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Поддръжници на „Възраждане“ заляха с червена боя сградата на ЕК у нас (ВИДЕО)

„С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности“. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в отговор на реакцията на лидера на ГЕРБ.

Булфото

Министерството на външните работи също осъди посегателството срещу сградата. Коалиция "Продължаваме Промяната-Демократична България" също излезе със становище във връзка с протеста на "Възраждане".

Булфото

"ПП-ДБ призоваваме - нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир. Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш страната, която е запалила войната. В български градове се проведоха срамни демонстрации с руски знамена, демонстрации, защитаващи насилници, агресори, престъпници. Политизирани, заради участието на антибългарската партия "Възраждане", се посочва в станпвището.

Булфото

Според тях ако проруският поход наистина беше поход за мир, щеше да се проведе в Москва или в Грозни, а червената боя нямаше да е по представителството на Европейската комисия, която защитава мира, а по представителството на държавата, която води войната.
Булфото