Едра градушка връхлетя няколко населени места у нас в четвъртък. Сред засегнатите места бяха Кърджали, Монтана и Видин. 

Едра градушка връхлетя редица райони у нас (ВИДЕО)

Метеоролозите предупреждават, че условия за градушки има и днес. 

Силна градушка унищожи насажденията и посевите във видинското село Майор Узуново.

"Силна гръмотевична буря се образува северозападно от Пиротски окръг, Сърбия. Започна да кълби около Монтана, Берковица и Белоградчик. Висок е рискът и от градушки и внезапни пориви на вятъра", гласи прогнозата.

Двадесет сигнала за паднали дървета след поривите на силния вятър бяха получени за 20 минути в дежурната част на ОД на МВР- Шумен. 

Силният вятър повали множество дървета по пътища в Шумен и региона

Над 80 сигнала за паднали дървета, скъсани кабели, изхвърчали табели и ламарини от покриви бяха подадени и в Пловдив. Щети има по много автомобили, паркирани на различни улици. Върху тях са паднали дървета и големи клони. За щастие няма пострадали хора.

Сериозни щети след вчерашните градушки има и в Червен бряг. Огромни ледени късове, някои дори по-големи от яйце, изпочупиха покриви, изолации и автомобили. Сградата на общината също е с потрошени прозорци. Съсипани са градини и лозя.

През изминалата нощ екипи на пожарната служба и общинското предприятие "Паркстрой" са работили за отстраняване на последствията от силната буря, придружена с дъжд и в Разград.

Повече от 30 сигнала са били получени в общината за инциденти вследствие на бурята, разразила се през нощта. Преобладаващата част са за паднали дървета и големи клони. До полунощ повечето от тях, които са в участъци с интензивно движение, са били отстранени.