Слави Трифонов иска референдум, за да каже народът иска ли България да стане президентска република или да остане парламентарна.

"Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното. Там има основно лицемери, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт. Това видях и мисля, че аз не съм политик. Мисля също, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система". Това заяви в специално изявление лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша. За да гарантираме, че това ще се случи и вашто решение, каквото и да е то, ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем гарант - ваш гарант в следващия парламент", се обърна към българите Трифонов.

Лидерът на ИТН смята, че властта не е на всяка цена, но моралът е. "ИТН - сами срещу всички, заедно с вас", заключи Трифонов.