Слави Бинев вече е член на „Атака”
Слави Бинев вече е член на „Атака” / снимка: BGNES

Включих се в изборите за Европарламента най-вече заради това, че „Атака” е единствената партия, която би трябвало най-сериозно да представи България в Брюксел. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио бизнесменът Слави Бинев, който е втори в листата на „Атака” за изборите за Европейския парламент през май.

Тези, които отидат в ЕП, трябва да бъдат адвокатите, лобистите и хората, готови да се сражават за нашата страна - казвам в кавички сражават, защото там няма нужда от сражение, но в повечето случаи при дискусиите и проблемите, които трябва да бъдат поставени, човек трябва да държи на своята страна и на своите корени, обясни Бинев.

Ние определено сме еднакви като поведение, еднакво не се притесняваме от скандала, еднакво не се притесняваме да застанем срещу силни фигури и еднакво да отстояваме своите позиции – в това отношение аз смятам, че е напълно нормално моята партия да бъде „Атака”, допълни Бинев.

Аз се считам за член на „Атака”. Вчера попълвах някакви документи и е напълно възможно да съм и част от партията - считам това за напълно нормално, каза Слави Бинев. От „Атака” потвърдиха за Дарик, че Бинев е вече член на партията.

Ако аз бях доволен от политиката, която се води в България, сигурно нямаше да се замисля въобще над въпроса дали да се включа в тези избори, каза още Слави Бинев. “Искам да живея в страна, където всички имат равни права – както българите, така и циганите”, посочи той по отношение на малцинствата у нас, но допълни, че законите трябва да важат за всички. Бинев каза още, че на конфликтите на етническа основа трябва да се дава отпор и че бъдещето ни като нация е заплашено именно поради липсата на национализъм, колкото и да е неприемливо това за някои.

Слави Бинев беше категоричен, че ако стане член на ЕП, ще се присъедини към групата на крайнодесните. Това е единствената група, от която трябва да черпим опит – именно от националистите, които имат проблеми с малцинствата в своите страни, добави Бинев.