/ dariknews.bg
Силен вятър: Дърво падна в софийски парк
96654
Силен вятър: Дърво падна в софийски парк
  • Силен вятър: Дърво падна в софийски парк
Бор падна върху автомобил до парка „Заимов“ в столицата. При падането дървото е ударило паркиран автомобил и е счупило предното му стъкло. Пострадали няма.
 
Властите призовават хората да не стоят близо до дървета и при възможност да паркират колите си на безопасно място. Оранжев и жълт код за силен вятър е обявен за събота в страната. За столицата кодът е жълт.

Предупреждават за силен вятър в почти цялата страна

Бор падна върху автомобил, паркиран до парка „Заимов“ в столицата. Дървото отдавна беше наклонено, каза жената, която е видяла как то пада и е сигнализирала „Пожарна безопасност и защита на населението“.

паднало дърво
dariknews.bg

1 август: Дърво падна и рани жена

"Дървото бе наклонено от доста време и се виждаше, че вятърът много го накланя. Много се уплаших и впоследствие видях, че е върху колата. Важното е, че нямаше хора отдолу", каза жената и допълни, че по това време паркът е бил пълен с хора.
 
При падането дървото е счупило предното стъкло на автомобил. Собственикът на колата живее в блока в близост. Радва се, че няма пострадали хора.

паднало дърво
dariknews.bg

9 август: Мъж почина, затиснат от клон в София (ВИДЕО)

Кирил Сейков от пожарната обясни, че коренната система на бора е по-специфична, тя не расте настрани и надолу и затова може би тъй като е високо дървото, при силния вятър е паднало.

паднало дърво
dariknews.bg

На 26 сигнала за паднали клони и дървета са се отзовали екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община във връзка със силния вятър този следобед в София. Отстранявани са клони от улични платна, паркове, обезопасени са наклонени дървета в зелени площи като парк „Заимов”, Княжевска градина, парк Банкя.

Гражданите да обезопасят незакрепени предмети по тераси или прозорци на жилища, както и от търговски обекти, призоват властите. Изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на оградите, крановете и скелетата. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да ги проверят, съветват властите.