Паднало дърво рани млада жена на улица "Тракия" в София
Паднало дърво рани млада жена на улица "Тракия" в София / dariknews.bg, Димитър Панев
Паднало дърво рани млада жена в София
94375
Паднало дърво рани млада жена в София
  • Паднало дърво рани млада жена в София
Дърво падна и рани млада жена на улица "Тракия" в София. Инцидентът стана във вторник следобед пред очите на десетки хора.  Екип на Бърза помощ откара пострадалата в болница, а полицаи и пожарникари пристигнаха на мястото на инцидента.


Пострадалата жена е в тежко състояние, но непосредствена опасност за живота й няма, съобщиха от столичната болница „Царица Йоанна - ИСУЛ” за Дарик. Тя е със счупен крак и счупване в областта на кръста.
 
В ранния следобед младата жена преминава по столичната улица "Тракия", когато дървото пада и я ранява. "Като падна дървото, ние на момента излязохме, за да го преместим, звъннахме на Бърза помощ, не само аз, имаше още трима, които се бяха обадили, и след 35 минути дойде линейка", разказа очевидец.

От Бърза помощ обясниха, че линейката е била на мястото на инцидента 19 минути, след като са получили сигнала от системата на тел. 112. Говорителят на звеното Катя Сунгарска посочи, че адресът е бил сгрешен, а освен това заради ремонта на столичния бул. "Дондуков", който е успореден на ул. "Тракия", се наложило да автомобилът да обикаля.
 
За проблеми с падналото дърво сигнализира преди две години собственик на аптека, която се е помещавала на улица "Тракия", съобщи жена, живееща наблизо. "Извикаха от общината и орязаха клоните", спомня си тя.

От "Зелени системи" към Столична община са извършвали поддръжка на дърветата в целия район, каза пред Дарик Юлиян Андреев, главен експерт в общината.

"Ние работим в целия район, а специално тук колегите са премахвали напълно сухи липи, правено е кастрене, на самото дърво е извършена основна резитба", каза той.

Андреев не пожела да се ангажира с точна дата кога е направено това и каза, че за повече точност трябва да се види документацията.

На въпрос дали са получавали сигнал за падналото дърво, той също не отговори конкретно. Каза обаче, че като цяло получават много сигнали и отговарят на всеки, стремейки се това да се случва по най-бързия начин.