Сидеров вижда национална опасност в ислямизацията
Сидеров вижда национална опасност в ислямизацията / снимка: БГНЕС, архив
Сидеров вижда национална опасност в ислямизацията
62340
Сидеров вижда национална опасност в ислямизацията
  • Сидеров вижда национална опасност в ислямизацията

Българите не трябва да дават доверие на политици, които вече са доказали, че са национални предатели. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той, заедно със 100-тина активисти на партията се събраха на трагичната гара Буново, където преди 28 години на 9 март избухва бомба във влака София-Бургас и убива 7 души, между които и две деца.

Пред хората Сидеров призова за остро отношение към ислямизацията, като я определи като национална опасност и за пореден път се обяви против присъединяването на Турция към Европейския съюз.

Сидеров призова за абсолютно отричане на големите политически партии у нас и изрази опасения, че подобен инцидент, като атентата в Буново е възможно да се случи и днес.

„Не трябва да се дава доверие на политици като Иван Костов, който въведе новините на турски в българската телевизия, който погреба българския национализъм от трибуната на парламента. За такива не трябва да се гласува повече. Не трябва да се гласува за Сакскобургготски, за Доган и Станишев, за Борисов и Цветанов. За хора, които доказаха, че те не могат да се справят с опасността, наречена ислямизация на България. Това е изпитът и за българския народ сега, защото той се е събудил, аз го виждам. Той се е въздигнал да направи така, че да не бъде отново измамен”, коментира Волен Сидеров.

Пред мемориалния паметник на гарата в село Буново бяха дошли и роднини на загинали в атентата. Майката на Иван Бозуков е била във вагона за майки с деца, в който е избухнал взрива. „Брат ми трябваше да посрещнем в София и те очакваха, влакът закъснява, на таблото не се поднася информация. Като попитал му казали, че е станало нещо. Започва да търси по болниците, но накрая – в моргата в София”, спомня си той.

Сидеров с активистите на „Атака” и част от жителите на селото поставиха венци и цветя пред паметника на жертвите на атентата.