Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС
Президентството да не си измива ръцете, че в колата е нямало техен човек
"Искам службата УБО, сега НСО, да се закрие. През 2019 г. 40 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци отидоха за шофьори и охрана на държавните випове. За какво се харчат тези милиони? Какво прави тази служба, освен да блъска неудобни репортери и да гази деца по улиците?", заяви Сидеров.

Повод за позицията му стана инцидентът в четвъртък вечер, при който кола на НСО блъсна 14-годишно дете.

Шофьорът на НСО, помел детето, късан на изпитите в службата

"По-добре този излишен харч на 40 млн. лв. да беше спестен на българите. Хората не са длъжни да плащат за лукса на премиер, президент, шеф на парламента и прочее. Защо медиите не говорят за бюджета на държавната охрана?", попита Сидеров.

Кола на НСО удари 14-годишно дете (ВИДЕО)

"Говорителят на НСО казва, че колата, блъснала 14-годишното дете, е „оборотен дежурен автомобил” и не бил зачислен на „охраняемо лице” и можело да се вози всеки, който отговарял на закона. Но не казва имената на шофьора. Защо го крие? От Президентството са побързали да си измият ръцете, че техен човек не е бил в колата. Няма значение имало ли е, или е нямало пътник. Важното е, че за пореден път охраната на държавните випове произведе инцидент, в който тежко пострада български гражданин - дете.", допълни лидерът на "Атака".

Официално: В колата на НСО не е имало служител на президентството

Според Сидеров тази служба е ненужна, разхищава държавна пара, гази деца и мачка свободата на словото. "Крайно време е да се закрие. Президентът Радев, под чиято опека е НСО, да го разпусне завинаги", иска Сидеров.