Кеят пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец” край Бургас трябва да бъде съборен. Премахването са поискали от регионалния строителен контрол. Това показва констативен протокол, публикуван и на Facebook страницата на регионалния министър в оставка Гроздан Караджов, посочва NOVA.

При проверката не са били представени нужните разрешителни, с които кеят до т.нар. „Сараи” на почетния председател на ДПС е бил удължен през последните години. Поради това длъжностните лица са наредили започване на административно производство, което да доведе до премахването на съоръжението.

„Проверка установи, че има удължаване на кейовата стена. В тази връзка е и съставеният констативен акт, който е основание за започване на административно производство за премахване на строежа”, обясни инж. Янчо Райков от РДНСК-Бургас. Той поясни, че стената е удължена с около 150 метра.

Констативният акт вече е връчен на строителите на съоръжението. След изтичане на законовите срокове по обжалване предстои издаване на заповед за премахване на определената част. Това подлежи на съдебен контрол.

„Ще бъде изпратена покана за доброволно премахване. Ако това не се случи - ще бъде направено принудително премахване от органите на ДНСК, разбира се, за сметка на извършителите”, уточни инж. Райков. Яснота кога точно ще започне разрушаването на кейовата стена към момента няма, защото все още не е издадена заповед за премахване. 
nova.bg