Ще ни изненада ли времето на прага на пролетта?

/ Thinkstock/Getty Images
Тази седмица до събота включително сериозни валежи не се очакват. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".
 
В следващите дни облачността ще бъде разкъсана, често значителна, на места е възможно да превали особено днес, отчасти в сряда. В четвъртък по-скоро в южните и източните райони на места е възможно да превали.
 
Какво време ни очаква през март?

Температурите през деня слабо ще се понижат и ще бъдат между 12 и 17 градуса, като на запад ще е малко по-хладно, отколкото в източната част на страната. Сутрешните температури ще са положителни.

минзухар
Thinkstock/Getty Images

В петък и особено в събота ще се затопли, ще се усили южният вятър. В първия от почивните дни на места в Северна България хората ще се радват на максимални температури от 25-27 градуса.

Чакат ни валежи и захлаждане, атакуват и нови вируси
 

В събота срещу неделя ще вали и ще застудява.
 
Следващата седмица, когато настъпва астрономическата пролет, ще бъде по-студено.

врабчета облаци
Thinkstock/Getty Images

Пет места в света, където е вечна пролет (ВИДЕО)

Във вторник следващата седмица, а след това и в четвъртък и петък нови средиземноморски циклони, които ще минават според компютърните модели по-южно от страната, ще донесат облаци и дъжд у нас. В края на следващата седмица ще има превалявания от дъжд, като в планините, а на места в Северна и Северозападна България ще може да се види и сняг, сочи засега средносрочната прогноза за времето.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg