Въпреки че вчера на някои места в страната се появи сняг, то днес той вече се е стопил, но настилката на пътя остава мокра, тъй като продължават интензивни валежи от дъжд. Вчера на „Петрохан” натрупа сняг и това затрудни шофьорите. В много райони от Централна България валежите от дъжд остават значителни по количество. Затова шофирайте внимателно!

На "Петрохан" настилката остава мокра

„Четири машини извършват обход на пътя. Подготвяме и специализирана група, която да реагира по други инциденти. Готови сме да реагираме на всякакви инциденти на пътя”, обясни инж. Володя Вълов за обстановката на „Петрохан" пред NOVA.

На прохода „Шипка” все още няма сняг

„Имаме готовност да продължим обработката на пътищата, ако условията се влошат. Има значително завишаване на трафика, но към този момент няма проблеми. Вчера направихме необходимите обработки на настилките и не допуснахме заледяването им”, обясни инж. Деян Георгиев.

Тази сутрин, заради влажната настилка на пътя и продължаващите валежи от дъжд, на столичния бул. "Брюксел" няколко автомобила се блъснаха и се образува верижна катастрофа.
NOVA