Собствениците на автомобилите твърдят, че той е бил видимо в неадекватно състояние
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 41-годишният мъж, причинил две ПТП-та и ударил седем автомобила при условията на продължавано престъпление.

Късно във вторник вечерта на паркинг пред блок в столичния квартал "Стрелбище" обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата, като при движение на заден ход не гледал назад и е ударил 5 автомобила. След това обвиняемият не контролирал автомобила и ударил още 2 паркирани автомобила.

Шофьор помете 9 коли на паркинг в София (ВИДЕО)

Шофьорът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и да даде проба за изследвания. Според потърпевшите, той е бил във видимо неадекватно състояние, а в колата, с която е извършено деянието, е намерено оръжие.

"В 22:30 съсед позвъни на вратата, че на паркинга има автомобил, който блъска всички коли. Със съпруга ми излязохме, защото колата на сина ми е на паркинга и се оказа, че има девет коли, които са помлени. Един пиян, видимо дрогиран и неадекватен човек", разказа по-рано в ефира на NOVA Борислава Борисова, потърпевш.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, а с постановление на наблюдаващ прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест на обвиняемия, съобщиха от обвинението.