/ БГНЕС
Фирмата собственик на автобуса, катастрофирал край Своге, нямала нарушения
Разследват трагичния инцидент край Своге
98608
Разследват трагичния инцидент край Своге
  • Разследват трагичния инцидент край Своге
Фирма "Мобилус - 5 ООД" е собственик на автобуса, катастрофирал край Своге, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Фирмата е с валиден лиценз до 2027 г.

Зад волана на автобуса днес е бил именно собственикът на фирмата превозвач, която е със седалище в Божурище. 59-годишният Григор Григоров е настанен в ИСУЛ с травма на главата. Мъжът притежава всички необходими документи за правоспособност и е с достатъчно опит, коментираха от транспортното ведомство.
 
ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ: Автобус се преобърна, десетки загинаха

"Мобилус - 5 ООД" е регистрирана през 2001 г. и има финансова стабилност. През април т.г. фирмата е минала през комплексна проверка и не са открити никакви нарушения, съобщиха от транспортното ведомство.
 

БГНЕС


От министерството съобщиха, че от понеделник започва проверка на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" във фирмата собственик на катастрофиралия автобус. Информация от проверката ще бъде предоставена след приключването й, увериха от министерството.

Четири болници поемат ранените от инцидента край Своге

16 души загинаха след като автобус с пътници, които били на екскурзия до манастира "Седемте престола", се преобърна в Искърското дефиле. В автобуса са пътували 33 души и шофьорът, десетки бяха ранените в различна степен. Произшествието стана в района между Лесков дол и Своге, около 17.00 ч. 13 души са загинали на място, а трима на път към болниците, потвърди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
 

БГНЕС


Пътни инциденти с автобуси през последните години

Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд, беше потвърдено по-рано.