/ БГНЕС
"Днес правителството взе едно изключително важно решение. Осигурихме дом на Европейската прокуратура". Това обяви на брифинг в МС министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Домът, който беше осигурен от Министерски съвет е сградата на ул. "Георги Раковски" 134". Считаме, че тя ще бъде достатъчно добра, за да работи Европейската прокуратура както цялото общество очаква", добави Шишков.

Той обясни, че сградата е с акт за държавна собственост и в момента е под разпореждането на областната управа. "Има съвсем малка частна собственост на партера, която си остава като частна. В основната си част сградата ще бъде предоставена на Висшия съдебен съвет, за да се използва за нуждите на Европейската прокуратура", уточни министърът. 

"Настоящото ръководство на Министерството на правосъдието дефинират важността на това да осигури самостоятелна сграда за дейността на европейските делегирани прокурори. Важността произтича от това, че това ще покаже пред международните институции облика на България и стремежа да се продължава борбата с корупцията", заяви от своя страна зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова

По думите ѝ след предоставянето на сградата, предстои да ѝ бъде извършен ремонт.