Шест столични булеварда вече са в ремонт
Шест столични булеварда вече са в ремонт / netinfo

Основни ремонти по 6 централни булеварда на София започнаха от днес. Участъците за преасфалтиране за затворени за движение на автомобили. Промени се въвеждат и в движението на градския транспорт.

За извършването на ремонтите Столичната община е изтеглила банков кредит от 20 милиона лева.

Ремонти започнаха едновременно по булевардите „Мария Луиза” в северното платно от Централна гара до надлез „Надежда”, „Александър Стамболийски” от площад „Св.Неделя” до булевард „Христо Ботев”, „Ген. Скобелев” от Руски паметник до Петте кьошета, „Пейо Яворов” от Ситняково до улица „Стоян Михайловски”, „Петко Тодоров” от булевард „България” до улица „Мидия” и „Иван Гешов” от булевард „България” до позор „Иван Вазов”.

Сроковете за приключване на ремонтите са различни, но най-късно до 30 септември ще приключи преасфалтирането на отсечката по булевард „Мария Луиза”. Всички затворени за ремонт булеварди са сигнализирани с табели. Служители на КАТ, които следят за реда в движението, има на всички обекти.

Ремонтите по улиците са като ремонтите у дома, мъжете мрънкаме, но правим ремонта, каза кметът Бойко Борисов, който направи проверка на ремонтиращите се обекти. Той подчерта, че освен нов асфалт, ще има и нови тротоари, бордюри и мантинели. По булевард „Скобелев” ще се подмени и канализацията. Кметът беше категоричен, че сега е най-подходящото време за ремонтите.

През септември ще започне втора вълна на улични ремонти по булевардите „Янко Сакъзов”, „Мадрид”, „Шипченски проход”, „Никола Вапцаров4 и улица „Фритьоф Нансен”.

За Дарик радио заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов каза, че е възложил да се изработи проект за основен ремонт на „Ломско шосе”. Ремонтът там обаче може да се извърши чак догодина.