Преди повече от 22 години собственикът на „ТАД Груп”, който днес беше задържан на Летище София, е бил разследван за киперпрестъление.

Тодоров е бизнесмен, собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна.

Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за Иван Тодоров

По информация на NOVA, предишното разследване срещу Иван Тодоров за киберпрестъпление е от 1997 година. Тогава той е един от заподозрените за източване на кредитни карти. В този период Тодоров е имал заведение.

Съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ. Участието му обаче не е доказано.

Адвокатът на Иван Тодоров протестира срещу задържането му за 72 часа

Години по-късно бизнесът му с ресторанти разцъфтява. Днес той има десетки фирми, основно за управление на хотели и ресторанти из цялата страна.

Преди повече от 10 години прави и солидна инвестиция, като се сдобива с разрешително да поеме франчайза на международно верига за сандвичи.

През 2016 година започва да се занимава официално и с киберсигурност. Преди 3 години Тодоров регистрира фирмата „ТАД Груп” с начален капитал от над 190 000  лева.

Издирват собственика на „Тад груп“ в шенгенското пространство

Централата на фирмата е в САЩ, а според адвокатите му, той е поел франчайза й у нас. Офисът на повечето фирми на Тодоров се намира във Варна в един от ресторантите от веригата за сандвичи.

БГНЕС


„ТАД Груп няма офис във Варна. Г-н Тодоров идва рядко. Идва във Варна, когато идва, идва и в офиса. Но това е 1-2 пъти в годината”, обясняват служители.

Тодоров е избран от международната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния.

Задържаха шефа на фирмата, обвинена за теча на данни от НАП

На друг адрес е регистрирана друга фирма на Тодоров. В нея той има и съдружник. Офисът обаче е бил освободен преди няколко месеца

Иван Тодоров се занимава и с недвижими имоти.
nova.bg