/ БГНЕС
Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е изписана в отлично здраве от столичната болница "Св. Иван Рилски".

Спортистката бе приета в лечебното заведение преди дни с порезна рана на ръката. Пациентката е извадила късмет, тъй като не са били засегнати нито мускулатурата на ръката, нито основните кръвоносни съдове, обясни доц. Анатолий Филипов, който завежда Клиниката по обща и ендоскопска хирургия в болницата.
 
"На 21 май около 21:00 ч. беше докарана пациентка на 21 години с порезна рана в лявата предмишница, без да има засягане на съдово-нервен сноп и засягане на магистрални кръвоносни съдове. Раната беше със давност минимум 15 часа, обработена хирургично и превързана. Пациентката понастоящем е изписана без опасност за живота и в добро здравословно състояние", обясни доц. Анатолий Филипов.
 
"Не е засегната инервацията, мускулатурата и двигателната активност на лявата ръка, и ще може да продължи да спортува", допълни той.

Шампионката по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство
 
С оглед на мястото където е нараняването, пациентката е извадила късмет. Чувства се перфектно и в добро състояние, посочиха от болницата.
 
"Имахме намерение да извикаме психолог, но Федерацията по борба предпочете да работи с техен психолог", посочи още доц. Анатоли Филипов.