/ iStock/Getty images
Носителката на два златни медала в акробатиката от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова организира кампания, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов, като реши да се раздели с едното отличие спечелено заедно с Панайот Димитров в Аржентина.

„Искам да помогна, като продам единия от двата си златни медала с кауза за Алекс, който е на 8 годинки и се нуждае от помощ. Диагностициран е с много тежък тумор в мозъка. Светлина в тунела, обаче ИМА! С много сили, вяра и средства, има много добри прогнози за развитието на Алекс. Като за начало трябва да премине през химио и протонно терапия, която в България не се предлага. За това отива в Германия, където много такива случаи завършват с добър край. Нека да помогнем на Алекс да спечели неговия златен медал за живота му! Нека всеки, който има интерес, да се свърже с мен на лично съобщение. Цялата сума ще бъде преведена на сметката на Алекс“, написа в социалните мрежи Мариела Костадинова.



Алекс, който е брат на бившата състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с много тежък тумор в мозъка. Заради локацията на злокачественото образувание в таламуса отстраняването му е невъзможно. Момченцето трябва да се премине през тежки химиотерапии и протонна терапия, каквато в България не се предлага. Заради това семейството се е спряло на лечение в Германия. Необходимата сума от над 300 000 лева обаче е непосилна за близките на детето.

Към призива за помощ на Мариела Костадинова се присъединиха акробатките Полин Петрова и Маринела Люцканова и бившата гимнастичка Грета Банишка, които също предложиха за продажба свои вещи. Полин Петрова, която е националната състезателка по акробатика, финалистка във вида “женски двойки” от европейското първенство по за юноши и девойки в Пезаро 2021 и Маринела Люцканова, която също е състезателка по акробатика решиха да се разделят с балните си рокли. Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, също се включи в инициативата като предложи за продажба първото си трико от първото си европейско първенство, както и балната си рокля.

Ето как можете и вие да помогнете за лечението на 8-годишния Алекс:

Револют номер: 0886777555
По банков път:
IBAN: BG05 UNCR 7000 1525 2090 65
Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев
Банка: UniCredit Bulbank