Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие днес копия от акредитивните писма на новия извънреден и пълномощен посланик на Република Северна Македония у нас Агнеза Руси Поповска.
 

Заместник-министър Петрова приветства с добре дошла посланика на Северна Македония. Тя подчерта удовлетворението на българската страна, че след един твърде дълъг период този дефицит в двустранния дипломатически диалог е преодолян и Северна Македония вече има извънреден и пълномощен посланик в София. Изрази надежда, че това ще допринесе за задълбочаване на добросъседските отношения.

МВнР осъди поругаването на българския химн в Скопие
 
Заместник-министър Петрова изтъкна подкрепата на България за европейската интеграция на Северна Македония. Същевременно с това е необходимо да се положат последователни усилия за възстановяване на доверието и изграждане на искрена позитивна атмосфера в двустранния диалог. От изключително значение е постигнатите договорености да намерят изражение в реални резултати.
 
Посланик Руси Поповска благодари за бързия отговор за провеждането на настоящата среща и определи последните развития в двустранния диалог като нова страница в отношенията на България и Северна Македония.
 
В хода на разговора двете страни се съгласиха, че наред с напредъка на политическо ниво, от интерес за гражданите над двете страни ще бъде постигането на  осезаеми резултати в секторното сътрудничество.