Серийни грабители вече с присъди
Серийни грабители вече с присъди / netinfo

Общо шест години затвор получиха двама мъже от Стара Загора, участвали в група за въоръжени грабежи. Съдът наложи условни присъди на съучастничките им - четири жени, също от ромски произход.

Групата е нападала търговски обекти на територията на Старозагорско, Сливенско, Пловдив и Ямбол.

Съдът наложи по три години затвор на 37-годишния Ганчо Матанов и на 32-годишния Георги Георгиев. Осем месеца лишаване от свобода условно получи 30-годишната Ани Фердова, такава е присъдата и на Кунка Георгиева на 33 години, както и на 34-годишната Господинка Минкова.

Четири месеца лишаване от свобода условно съдът даде на 34-годишната Ганка Михайлова.

До присъдите се стигна след споразумение между подсъдимите и прокуратурата, одобрено от съда. Остава наказателното производство срещу Янка Господинова, която е извън страната, и срещу брата на Георги Георгиев Паруш, който отказа да подпише споразумението.

Групата е извършвала серия от грабежи на магазини и търговски обекти. За грабежите е използвано оръжие и крадени автомобили. Паруш Георгиев и Ганчо Матанов вече са съдени за кражби.

Всички грабежи са извършени през 1996 година, но делото е върнато през 1998 г. в прокуратурата за доразследване заради процесуални нарушения.