Продължават ограниченията в движението в части от автомагистрала „Тракия“, както и през Прохода на Републиката, съобщиха от МВР. Данните са към 12:00 часа днес.

Седми ден продължават блокадите на миньори и енергетици.

Припомняме, че въпреки споразумението между властта и протестиращите, което беше прието от парламента, все още има недоволство.

На 4 октомври Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) излезе с официална позиция във връзка с подписаното споразумение по исканията на протестиращите работници от въглищните региони и последвалите твърдения от представители на парламентарни партии. 

КНСБ с позиция за споразумението на работниците от въглищните региони

Според КНСБ конфедерацията е въвлечена в партийни битки преди местния вот в края на този месец. „Употребата за политически цели на организациите на независимите представители на работниците в България е недопустима. Още по-недопустимо е използването за политически интереси на справедливия гняв на хилядите миньори и енергетици“, посочват от КНСБ в разпространената от пресцентъра на синдиката позиция.   

Блокадите на енергетици и миньори доведоха до скандали в НС, но споразумение бе постигнато (ОБЗОР)

Блокадата от АМ "Струма" беше вдигната, но  движението по автомагистрала „Тракия“ - от п.в. „Свобода“ при Чирпан до п.в. Нова Загора, в двете посоки, продължава да бъде ограничено поради провеждане на протестни действия.

Обособен е обход през пътя Стара Загора-Нова Загора-Сливен- АМ Тракия и обратно.

Временно е ограничено движението през Прохода на Републиката, между Гурково и Велико Търново. Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП „Капитан Андреево“ в посока към Русе – „Дунав мост“ или обратно, се пренасочват през пътя Свиленград-Пъстрогор- Княжево-Елхово-Ямбол- Ришки проход. Обходът за леките автомобили е през Шипченски и Котленски проход.

При Област Хасково временно е ограничено движението по пътя Българска поляна – Княжево поради протестни действия.

Обходен  път: с Княжево - с Студена - с Пъстрогор – Свиленград и обратно.