Сдружението на заведенията в България (СЗБ) предлага три варианта за разхлабване на противоепидемичните мерки у нас.
„Това са желанията на ресторантьорите, а не популистки решения. Това и на първо място е бизнес логиката, по която ние съществуваме и сме градили бизнеса си”, посочват от организацията.
Първият вариант е пожелателно отваряне на външните части на заведенията. От организацията изтъкват, че тези от ресторантьорите, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения.
Обмислят разхлабване на мерките срещу COVID-19 у нас
Вторият вариант предвижда отваряне на всички ресторанти от 1 април, а на нощните заведения – от 15 април 2021 г.
При третия вариант се предлага отваряне на външните части на заведенията, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.
По-рано на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че от 1 април предстои да бъдат отворени заведенията само на открито (с градини, тераси и друг вид открити площи).
„Това са желанията на ресторантьорите, а не популистки решения. Това и на първо място е бизнес логиката, по която ние съществуваме и сме градили бизнеса си”, посочват от организацията.
Първият вариант е пожелателно отваряне на външните части на заведенията. От организацията изтъкват, че тези от ресторантьорите, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения.
Обмислят разхлабване на мерките срещу COVID-19 у нас
Вторият вариант предвижда отваряне на всички ресторанти от 1 април, а на нощните заведения – от 15 април 2021 г.
При третия вариант се предлага отваряне на външните части на заведенията, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.
По-рано на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че от 1 април предстои да бъдат отворени заведенията само на открито (с градини, тераси и друг вид открити площи).