/ БТА
България е една от най-спокойните държави, заяви изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

"Няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава държава, заслугата е на вас - служителите на МВР, добави Сарафов, който участва в Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите местни избори и приоритети на вътрешното ведомство в борбата с престъпността.

Вътрешният министър: Сигналите за купуване на гласове са приоритет за МВР в следващия месец

Той добави, че вътрешното министерство и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. "Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши усилия", каза още Сарафов. Той отчете, че ръководството на държавното обвинение е в отлични отношение с ръководителите в МВР.

"Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите. Само заедно можем да постигнем наистина ефективен резултат", добави и.ф. главен прокурор.

"От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите", посочи Борислав Сарафов.
Константин Костов/БТА