Само 10 деца били забавени във Фонда за лечение
Само 10 деца били забавени във Фонда за лечение / Sofia Photo Agency, архив
Само 10 деца били забавени във Фонда
86346
Само 10 деца били забавени във Фонда
Само 10 деца били забавени във Фонда
  • Само 10 деца били забавени във Фонда
  • Само 10 деца били забавени във Фонда

Конкретни родители на болни деца биват използвани за представяне на проблематиката в работата на Фонда за лечение на деца пред медиите.

Тези хора са употребени, за да се получи определена обществена реакция. Случилото се в институцията през последната седмица пък ще накара останалите родители още по-малко да припознават фонда като първата доверена инстанция, към която могат да се обърнат.

Мнението изрази пред Дарик радио д-р Бояна Петкова, педиатър, който в последните 4 години има преки и косвени наблюдения върху дейността на фонда.

Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина

Според Петкова не фондът е виновен за забавяне на лечението на отделни деца. От 1390 лекувани малчугани през изминалата година, забавяне на терапията имало при не повече от 10, смята педиатърът.

"За съжаление, ще стане така, че родителите още по-малко ще разпознават фонда като първата инстанция, към която да се обърнат. Аз съм много натъжена, че се използват конкретни случаи и конкретни родители като средство за представяне на проблематиката в медиите, защото това е неморално и некоректно към тези хора и техните деца", коментира още д-р Петкова.

Протест пред Фонда за лечение на деца

"Може да се види много ясно, че, паралелно с подаването на молба към фонда се организира дарителска кампания за дадено дете, което е ненужно, защото в случай на одобрение фондът поема всички разходи", добави още тя.