Симеон Сакскобургготски
Симеон Сакскобургготски / БГНЕС
Заслужавам ли да ме заставят да напусна Родината? Този въпрос задава в изявление бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Повод за обръщението му е решението на Софийски градски съд на първа инстанция, че дворецът Врана е на държавата, а не негов.

Съдът: Дворецът „Врана“ е собственост на държавата


"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът “Врана” не е наша собственост", се казва в позицията на Симеон Сакскобургготски.

Сакскобургготски за решението на съда за двореца „Врана“: Омерзен съм

Той обяснява, че последните месеци е получил стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. "Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата!", пише още в позицията.

Врана
БГНЕС

"В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна! Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината", казва Симеон Сакскобурготски. И допълва, че 55 години е живял и без тези имоти.

Над 400 гости на приема за юбилея на Симеон Сакскобургготски (СНИМКИ)

"Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена. Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност", се казва още в изявлението на Симеон Сакскобургготски.