/ iStock/Getty Images
През нощта ще бъде предимно ясно. След полунощ на места в източната половина от страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Почти тихо с минимални температури предимно между 6 и 11 градуса.

iStock/Getty Images

Утре над България ще бъде слънчево. Преди обяд в източните райони все още ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 22 и 27 градуса.

iStock/Getty Images

Преди обяд на много места по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 20 до 22 градуса. Температурата на морската вода ще е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.
Атмосферното налягане ще се задържи без промяна - малко по-високо от средното за октомври.

iStock/Getty Images

Във вторник и в сряда промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за сезона, в повечето райони - и слънчево, на места в низините в източната половина от страната след полунощ и в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. В повечето райони ще бъде почти тихо.

iStock/Getty Images

Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса, а минималните ще бъдат между 6 и 11 градуса, по-високи по Черноморието, където ще духа предимно слаб североизточен вятър. И в планините ще остане слънчево, с температури, по-високи от нормалните за втората половина от октомври.
НИМХ, БТА