/ iStock/Getty Images
Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините - и мъгливо време. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, на места в Източна България - до 14-15 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

ThinkStock/Getty Images

На места, главно в Южна България, а привечер и в Източна, ще превалява дъжд. В Източна България през по-голямата част от деня ще духа умерен южен вятър и температурите значително ще се повишат. В Западна България вятърът ще е от северозапад, а привечер и в източните райони югозападният вятър ще се смени със северозападен.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за декември - към края на деня ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността преди обяд, главно над северното крайбрежие. Привечер и през нощта срещу неделя на места ще превали дъжд. През по-голямата част от деня ще духа умерен вятър от юг-югозапад и температурите ще се повишат; привечер вятърът ще се смени със северозападен. Максимални температури на въздуха: между 8 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област, ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Условия за по-значителни количества има в южните райони от Родопите.

iStock/Getty Images

Вечерта и през нощта срещу неделя валежи ще има и в масивите от Източна България. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА