Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внесе необходимите документи и 9999 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април. Двете формации обявиха, че са подписали официално споразумението за съвместното явяване на предстоящите избори.

ПП и ДБ регистрация ЦИК
БГНЕС

След внасянето на документите, необходими за регистрацията на коалицията, съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков припомни написаното на сградата на Народното събрание, че съединението прави силата и коментира, че днес вкарват истински смисъл в това, за да имат силна група на реформаторски сили в следващия парламент, така че най-накрая надеждата на всички българи да стане реалност. Вярваме, че надеждата заедно ще можем да я постигнем заедно, не само ние, но и цялото гражданско общество, което се надява за нова България, за България, за която всички си мечтаем - време е да го направим заедно, добави Петков. 

ПП и ДБ регистрация ЦИК
БГНЕС

Официално: ПП и ДБ подписаха споразумение за общо явяване на изборите

ПП и ДБ регистрация ЦИК
БГНЕС

Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" (ДБ), каза че България трябва да тръгне напред. Той коментира, че всички имаме усещане, че България е спряла, защото силите на статуквото са забили пети и не дават България да тръгне. Нашата коалиция трябва да получи мандат да управлява, да налага условия, да налага дневен ред и да провежда реформи, а за това се изисква голяма политическа сила, добави Иванов.

ПП и ДБ регистрация ЦИК
БГНЕС


Призивът ни към всички български граждани е "подкрепете ни, защото иначе България ще продължава да тъне в това безвремие", каза Христо Иванов.

ПП и ДБ регистрация ЦИК
БГНЕС


Съпредседателят на ПП Асен Василев коментира въпрос, свързан с бюджетната политика, като подчерта, че според данни на Европейската комисия, България е реализирала ръст от 3,9 процента за миналата година. По думите му основното, което ЕК казва с тези данни, е че е водена адекватна политика по доходите и адекватни социални плащания, които са подпомогнали потреблението сред населението. Той посочи, че с коалиционните си партньори от ДБ са се договорили, че ще спазват три процента бюджетен дефицит, в рамките на който ще се направят всички социални плащания.

ПП и ДБ регистрация ЦИК
БГНЕС


На въпрос дали ще говорят за импийчмънт на президента Румен Радев в рамките на предизборната кампания Асен Василев посочи, че за такъв може да се говори, когато има парламент.

ПП и ДБ регистрация ЦИК
БГНЕС

Нелли Желева, Десислава Антова/ БТА